2024. június 16., vasárnap

Homokkő városok - Németország, Csehország, Lengyelország, SzG3

Európa egyik természeti csodája az a homokkő sziklákból álló vonulat, amely végig vonul a német - cseh - lengyel határvidéken. A cseh oldalon ide tartozik a Cseh-Svájcon kívül a Cseh Paradicsom is. Aki ezt még nem látta, el sem tudja képzelni, micsoda pazar helyek ezek. Most ezen próbálok egy kicsit segíteni, rengeteg hely bemutatásával, azzal, hogy nem voltunk még mi sem minden helyen, de az szinte bejárhatatlan. Nem csak a természeti szépségeket fogom bemutatni, hanem az ott lévő kastélyokat, várakat, településeket is (lévén hogy azok is fantasztikusan jó helyek). Minden országon belül ABC sorrendben fogok haladni, a térképek alapján beazonosítható, hogy az adott hely hol is van. Remélem sok jó ötlettel tudok szolgálni. Lehet egy vonalra felfűzni az egészet, vagy csak az egyik ország helyeit meglátogatni.

Megjegyzés (itt kivételesen ugyanazt a módszert használom majd, mint a katalógusaimnál, ebben az esetben konkrétan be kell menni a beszámolóba, de más módszerrel túl hosszú lenne ez a beszámoló és senki nem jutna el a végére).

Vissza a főoldalra (katalógus)

Csehország

- Adršpach-i sziklák


- Szász Svájc - Bastei


- Szász Svájc - Kuhstall


- Szász Svájc Nemzeti Park


Vissza a főoldalra (katalógus)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Homokkő városok - Németország, Csehország, Lengyelország, SzG3

Európa egyik természeti csodája az a homokkő sziklákból álló vonulat, amely végig vonul a német - cseh - lengyel határvidéken. A cseh oldalo...